10/11/12

OUS FARCITS AMB BOTIFARA I MOIXERNONS

Aquesta recepta és molt senzilla i ideal per aquestes dates en les que comença a fer força fred.

Necessitareu per a 4 persones: 6 ous, 200 grams de botifarra negra o del perol,100 grams de moixernons (o un bolet que us agradi) 75 grams de farina, 3/4 de litre de llet, sal, julivert, 1 gra d'all, oli d'oliva i una ceba petita.
Primer bullim els ous 10 minuts i un cop freds els pelem i tallem a lo llarg, traiem el rovell i reservem. Saltegem la botifarra amb un rajoli d'oli i una picada d'all i julivert sense parar de remenar fins que quedi la botifarra ben trinxadeta, barregem la botifarra ben escorreguda d'oli amb els rovells d'ou i tornem a farcir les clares d'ou. Amb l'oli que ens ha quedat de la botifarra hi sofregim la ceba ratllada ben fina i quan sigui rossa hi barregem els moixernons saltejant-los uns 8 minuts, després hi afegim la farina i la deixem coure uns 8 minuts més, hi afegim la llet, rectifiquem de sal i deixem que bulli uns 4 minuts, en acabar ho pasem per la batedora fins que quedi fi. Posem els ous en una safata per anar al forn napem amb la salsa, gratinem i...ja està! Bon profit!!!