21/11/12

miércoles, 21 de noviembre de 2012

MELÓS DE VEDELLA AMB POMA

Necessitareu per a quatre persones:

2 galtes de vedella desossades i obertes per farcir-les, 1 poma, 2 cebes, 1 porro, 50 grams d'ametlles torrades, 2 cullerades de tomàquet ratllat, sal, pebre blanc, oli d'oliva o llard, sucre (opcional).

Farcim els llibrets de galta amb la poma pelada i tallada a làmines, salpebrem al gust per dins i lliguem fent un farcellet, salpebrem també per fora. Ho passem tot per una paella amb l'oli d'oliva o el llard fins que quedi ben rosset , en el mateix oli hi afegim les cebes i el porro talladet i ho deixem estovar, ja hi podeu afegir les galtes i ho deixeu coure uns 45 minuts a foc suau donant la volta als farcellets i afegint-hi una mica d'aigua si veieu que queda molt sec. Apartem els farcellets i passem la salsa per la batedora juntament amb les ametlles, un cop freds tallem els farcellets al biaix i els posem en una safata napats amb la salsa que hem trinxat i si voleu al damunt hi queda súper bé i fa molt goig posar-hi làmines de poma molt fines espolvorejades amb sucre (millor moreno) i gratinat. Us encantarà!